36/6 Düğümleri: Kriz, Deneyimsizlik ve Sürtüşme
- Follow Your Beat
- 28 May 2024
- 2 dakikada okunur
Var olma deneyimimizin güzergahını belirleyen düğümlerimiz, genel olarak hayatlarımızın oynandığı sahneleri ve bu sahneleri renklendiren figüranları temsil ederler.
İçinden geçtiğimiz ve bizler için dönüştürücü güçleri olan deneyimleri sahneye koyan I’Ching kapıları, yani özellikleridir düğümler.
Her birimiz, farklı farklı konu ve olaylara, yine farklı pencerelerden şahit olur ve böylece hayat amacımızı tecrübe etmek için hayatın kendisi tarafından destekleniriz.
Dolayısıyla düğümlerini, ilerlediğin yöne ve yola şekil veren sahne unsurları, hikayeler ve figüranlar olarak algılayabilirsin. Hayat yolunda yürürken karşılaştığın durumlar, deneyimler, kişiler, sorunlar ve görmen gerekenlere ışık tutar düğümlerin …

36'ncı kapı: Kriz ve Deneyimsizlik
Bu düğüm konfigürasyonu pek kolay görünmeyen bir güzergah oluşturur. Yani dışarıdan bakıldığında kişinin kendini gerçekleştirmesinin güçlüklerle ve zorluklarla dolu olduğunu ‘düşündüğümüz’ bir sahnedir. Yoksa diğer sahnelerden bir farkı yoktur aslında. I’Ching metninde ‘Işığın Kararması’ başlığına sahip olan 36’ncı heksagramın diğer başlıkları, çatışma, kriz ve tecrübesizliktir. Ama gel gör ki, eğer bu düğümsel özellik senin tasarımını süslüyorsa, tam da buradan yeşerip eşsiz rolünü gerçekleştirmek için buradasın.
6'ncı kapı: Sürtüşme
Bu özelliğin enerjisini açıklarken, gelişimin, anlaşmazlık ve sürtüşme olmadan var olamayacağının altını çizer Rave I’Ching. ‘Çiftleşme’ kanalının bir parçasıdır 6.
59-6, üreme kanalı, insanlığın üremek adına potansiyel verimliliğini ve doğurganlığını temsil eder. 6’ncı kapı da bu bağlamda, duygusal ve samimi bağları kurmak için gerekli olan bariyerlerin düşürülmesini veya oluşturulmasını temsil eder. Diyafram gibi çalışan bir enerji sağlar. Samimiyete ya açılır ya da kapanır. Bir ilişkide veya ortaklıkta derinleşmek için sürtüşme şarttır. Tüm duygusal iniş çıkışların başladığı yerdir burası. Bu nedenle çok güçlü ve yoğun bir enerjisi vardır.
Yani duygusal bir sahnedir burası. Duygusal gerginliğin var olması bu sahneyi biraz zor kılan unsurlardandır. Potansiyel duygusal farkındalık insanlıkta çooook yavaş gelişmekte olan bir alan. Rasyonel düşünüp harekete geçmeye çalışmak, kişiyi, özellikle bu düğümlerle hiç bir yere ulaştırmayacaktır. Duygular hissedilmek için vardır, kavramsallaştırılmak için değil. Bundan dolayı da tamamen hissiyata bağlı bir sahnedir burası. Gerginlik barındırır.
Zorluğu da buradan doğar.
Anlaşmazlıklara ve sürtüşmelere kapılan insanların bol olduğu bir sahnedir burası. Ve sen, bu kişilerin tartıştıkları ve kendileriyle çatışmalar yaşadıkları bu ortamdan doğup, güçlenip yeşermek için buradasın! Zaten farkına varman gereken şey de, çatışmaların son derece verimli olabileceği gerçeğidir. Çatışmalar sayesinde gelişim potansiyeli ortaya çıkar.
Travma, Kriz ve Cinsellikle Dolu bir Sahne
36, kriz kapısı düğümsel bir özellik olarak kişiye hayatın zor olduğu hissiyatını verecektir. Gelişimin olmadığı, bir şeylerin bir türlü ilerlemediği durumlar yaşatacaktır kişiye. 36 ve 6 ekseni senin düğümlerin ise, kriz ve travmalarla dolu bir ortamdan doğar, kendi öz potansiyellerini gerçekleştirmeyi öğrenirsin! Bir düşün bakalım bunun üzerine ... ;)
Ayrıca son derece cinsel bir ortam sağlar 36/6 ekseni. Deneyimsizliğe dayalı kaygı ve gerginliklerin ortaya çıktığı, yetersizlik korkusunun arka planda olduğu bir yol seninkisi. Bu yolda karşılaştığın engel kutucuklarını açan anahtarların neler peki? Elbette Strateji ve Otoriteni uygulamak.
Örneğin, duygusal bir varlıksın ve bu düğümlere sahipsin. Fevri adımlar atıp bu sahnenin tetiklediği gerginlikten bir an evvel kurtulman gerektiği baskısına maruz kalabilirsin. Ama duygusal olmak demek, sabırlı olma konusunda ustalaşmak demektir. Beklemek; zamanla adeta kadim bir dostluk ilişkisi yaşamayı öğrenmek. Bekledikçe ve daha sakin bir yerden hareket ettikçe, çatışmalar hakkında muazzam farkındalıklar geliştirebilirsin bu sahneyle. Ve zamanla bu sahnenin senin varlığını, benliğini nasıl teşvik ettiğini fark edersin.
Keyifli gözlemlerin olsun, sevgiyle. 🌷
Not: Yazıda kullandığım beden grafiği Amerikalı yazar, mitolojist ve okutman Joseph Campbell'a ait.
Comments