top of page

2/1 Düğümleri: Eylem ve İlham

Var olma deneyimimizin güzergahını belirleyen düğümlerimiz, genel olarak hayatlarımızın oynandığı sahneleri ve bu sahneleri renklendiren figüranları temsil ederler. 


İçinden geçtiğimiz ve bizler için dönüştürücü güçleri olan deneyimleri sahneye koyan I’Ching kapıları, yani özellikleridir düğümler. Her birimiz, farklı farklı konu ve olaylara, yine farklı pencerelerden şahit olur ve böylece hayat amacımızı tecrübe etmek için hayatın kendisi tarafından destekleniriz


Dolayısıyla düğümlerini, ilerlediğin yöne ve yola şekil veren sahne unsurları, hikayeler ve figüranlar olarak algılayabilirsin. Hayat yolunda yürürken karşılaştığın durumlar, deneyimler, kişiler, sorunlar ve görmen gerekenlere ışık tutar düğümlerin …



Benim şahsen çok iyi bildiğim, yaşadığım, içselleştirdiğim iki kapıya geldi sıra. Bunlara, hem Kişilik Güneşi ve Dünyası hem de Kişilik Düğümleri olarak sahip olmak sanırım Human Design Sistemi'nde içini dışını bildiğim en iyi iki özellik olarak kılıyor. Bu arada bu konuya değinmişken, eğer bendeki gibi Kişilik Güneşin ve Dünyan ile Kişilik Düğümlerin aynı ise, etrafına baktığında kendini görmek için varsın! :) Gördüklerin olmak için varsın … Bakalım düğümsel özellikler olarak 2 ve 1 kapıları bizlere neler gösteriyorlar. 1’inci kapı, yaratıcı diye adlandırılır; I’Ching heksagramlarının (yani 64 özelliğin) en ‘yang’ olanıdır. 2’inci kapı ise, alıcı başlığını taşır; Heksagramların en ‘yin’ olanıdır. (Çin felsefesine göre düalitenin eril yanı Yang, dişil yanı Yin’dir)


Dolayısıyla burada birbirine gerçek anlamda ayna olan iki kutup görüyoruz; G merkezinde bulunan bu iki enerji, yön ile alakalıdır.

Alıcı (2) özelliğini Rave I’Ching, ‘tüm tepkileri belirleyen alıcılık, ve çıkış noktası olarak açık olmak. Eylemin kökü’  diye açıklar. Bu ortam hayata açık olanlarla dolu ve aktiviteye, yani eyleme evrilen durumlara açıklık getiren bir yol belirler. Eylem, aktivite, hareketlilik burada asıl konulardır.


Tasarımında 2’yi düğümsel bir özellik olarak taşıyorsan, etrafında türlü türlü faaliyet ve aktivite ihtiyacı içinde olanları görürsün. Bireysel bir özellikten bahsettiğimiz için, yeni yönlerin ve yeni eylemlerin ihtiyaçları ve varlıkları bu sahneyi besleyen unsurlardandır. 1’inci heksagram: İlham Rave I’Ching bu en yang enerjiye sahip olan yaratıcı özelliğini,‘Başlıca güç olarak yaratım. İlhamı, kısıtlamalar olmadan, dışavurmak için enerjiye sahip olmak’ diye açıklar. Tasarımında 1’i düğümsel bir özellik olarak taşıyorsan, içinde bulunduğun ortam(lar) ilham verici unsurlar barındırmalıdır (bu, gittiğin ve gördüğün ilham veren yerler olabilir, ilham veren insanlar olabilir, ilham veren mekanlar olabilir, ilham veren görseller olabilir, ilham veren tatlar olabilir; dünyanın ve hayatın bizlere sunduğu her türlü güzelliği düşünebilirsin burada).


Son derece zengin (yani dolu dolu) ve ilhamın tükenmediği ortamları temsil eder 1. Faaliyeti ve ilhamı bizlere sunan bir güzergah. Zaman zaman da hayatlarında yeterli (ve doğru) eyleme ve ilhama sahip ol(a)mayan insanlara şahit olduğun bir ortam teşkil eder burası. Ama sen bu düğüm ekseniyle, baktığın her yerde ilhamı görürsün. ‘İlhamı görme’ ihtiyacının farkına varmak için tasarlanmış olduğundan, o sahnenin içinden etrafındakilere ilhamı ve eylemi getiren bir güç olmaya doğru evrilirsin. 2 ve 1 bireysel düğümler olduklarından, bol bol renk ve farklılık olacaktır senin güzergahında. Hem ‘yumuşak’ hem de ‘sert’ figüranların etrafında dans ettiği bir yolu temsil eder bu düğümler. Uzun lafın kısası, senin yolun, etrafında eyleme ve aktiviteye odaklandığın, ilhama odaklandığın bir güzergahı teşkil eder. Sanırım en ballı ortamlardan biri bu, düğüm konfigürasyonu olarak. Güzel olanı görmeyi öğrenmek. Yolunda, yaptıklarında, sunduklarında, soluduklarında … Keyifli gözlemlerinin olması dileğiyle, sevgiyle. 🌷 Not: Yazıda kullandığım beden grafiği Human Design Sistemi'nin çağrı borusu ve kurucusu Ra Uru Hu'ya ait.


Comments


  • Instagram
  • Facebook
bottom of page